Tuesday, October 6, 2009

RM 1000 untuk gambar Abdul Azeez ditumbuk

KUALA LUMPUR, 6 Okt: Sebuah badan bukan kerajaan NGO, Perikatan Belia Bersatu Malaysia (PEMBELA) menawarkan sejumlah RM 1000 kepada sesiapa sahaja yang memiliki gambar Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim ditumbuk pada hari penamaan calon Pilihanraya Kecil Bagan Pinang Sabtu lalu.

Mereka yang menyerahkan gambar tersebut akan menerima bayaran tersebut secara tunai serta merta.

Menurut Timbalan Presiden Pembela, Mohd Dzohir Hamid, mesyuarat Ahli Majlis Eksekutif Pembela petang semalam telah mengambil keputusan untuk menawarkan wang sejumlah RM 1000.00 kepada sesiapa sahaja yang memiliki ataupun mahu menjual gambar Datuk Azeez di tumbuk.

Dzohir berkata, tujuan Pembela membuat tawaran membeli gambar berkaiatan insiden tersebut adalah bertujuan untuk mendapatkan kepastian di atas dakwaan Datuk Azeez bahawa dia di tumbuk oleh penyokong parti Pakatan Rakyat ketika hadir di hari penamaan calon di Dun Bagan Pinang.

"Pembela harap ada pihak yang merakam gambar tersebut sudi menjual kepada pihaknya dengan tawaran harga yang diberikan, sekaligus membolehkan pihaknya membuat tindakan lanjut di atas dakwaan Datuk Azeez berkenaan," katanya.

Adalah suatu yang tidak munasabah jika insiden yang mendapat liputan meluas media cetak dan elektronik yang disiar sejak hari penamaan calon sehingga ke hari ini tidak ada pihaknya yang merakamkan gambar tersebut yang di kira cukup penting sebagai modal politik ketika berkempen oleh Umno/Bn di Dun Bagan Pinang bagi memburukkan Pas khususnya.

Sehubungan itu, pihak yang berkaitan bolehlah menghubungi Mohd Dzohir di talian 019-498 0230 pada bila-bila masa.

Di petik dari sebuah media online, Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim dikatakan dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) di sini sejak kelmarin setelah cedera teruk di muka, leher dan tengkuk.

Abdul Azeez mendakwa, insiden yang berlaku pada hari penamaan calon Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri Bagan Pinang, Negeri Sembilan kelmarin menyebabkan beliau muntah-muntah serta hampir pengsan sebaik tiba di rumahnya di sini.

-harakahdaily.net

Ajijoi ~ Jangan disebabkan RM1000, ada yang sanggup pergi ke hospital semata-mata untuk mengambil gambar menumbuk Azeez la pulak.

Kesian diaaa.....

3 comments:

Farah Hanani said...

bagus gak kalo diorg offer gini.. nanti mula la byk gambar2 rekaan muncul.. lagipun nak tawu gak.. betol ke ahli pas se ganas yg di dakwa Abdul Azeez.. main2 dakwa je xde bukti.. tu pemfitnah nama nya..

Azizul Nizam said...

fitnah memfitnah tu dah jadi mainan harian mereka. tapi yang bestnya, mereka buat fitnah tapi tuduh orang lain yang memfitnah mereka.

pasal gambar pulak, kalau nak tengok gambar yang lebih dahsyat direka dan ditampal-tampal, berkunjunglah ke blog-blog milik pencacai umno. berlambak-lambak gambar yang sedemikian disana.

Azizul Nizam said...
This comment has been removed by the author.

Followers

Video ajijoi

Loading...