Saturday, October 10, 2009

Tujuh 'Dosa Besar' Isa Samad

http://www.buletinonline.net/images/stories/PRKBaganPinang/7dosaisa1.JPGTELUK KEMANG - Tinggal 24 jam lagi untuk rakyat membuat perhitungan, sama ada memilih Zulkefly Mohamad Omar yang dikenali sebagai peribadi yang bersih.

Atau memilih seorang bekas Menteri Besar selama 22 tahun yang dipalitkan dengan pelbagai

tuduhan rasuah dan salah penyalahgunaan kuasa.

Berikut adalah beberapa pendedahan yang telahpun dilakukan oleh PAS dan Pakatan Rakyat, tetapi langsung tidak dijawab oleh Tan Sri Mohd Isa Samad

1. 6 tahun penaiktarafan jalan utama Telok Kemang - Pasir Panjang sepanjang 24km terbengkalai.

2. Perparitan dan sistem kumbahan yang gagal berfungsi dengan baik mengakibatkan banjir serta bau busuk, terutama selepas musim hujan.

http://www.buletinonline.net/images/stories/PRKBaganPinang/7dosaisa3.JPG3. Projek pembangunan terbengkalai, menjadi sarang penagihan.

4. SWM yang gagal mengutip sampah mengikut jadual menjadikan Masalah sampah-sarap dan bau busuk

5. Bandar Pembiakan Lalat dan nyamuk

6. Sebanyak lebih 20 ekar Tanah Rizab Melayu telah dijualkan kepada beberapa hotel pada era Tan Sri Isa Samad menjadi Menteri Besar Besar.

7. Taman Intan Perdana adalah Tanah wakaf yang dicadangkan menjadi kawasan perkuburan Islam telah dijual kepada pemaju secara haram.

Ketujuh-tujuh dakwaan tersebut sudah mejadi rahsia umum calon PAS Tan Sri Mohd Isa Abdul Saad.

Ketujuh-tujuh pendedahan tersebut menjadikan Isa senantiasa dalam sindrom kemaafan, walaupun Umno sedaya upaya cuba mengangkat calon pertaruhan mereka juga.

No comments:

Followers

Video ajijoi

Loading...