Saturday, October 10, 2009

279 ahli tinggalkan Umno untuk sertai PKR di Teluk Kemang

TELUK KEMANG – Seramai 279 orang ahli Umno dari Kampung Batu 4 Sirusa disini telah mengisytiharkan keluar dari parti tersebut dan menyertai Parti keadilan Rakyat (PKR) Majlis perisytiharan ‘keluar Umno’ dan penyerahan borang PKR itu

http://www.buletinonline.net/images/stories/PRKBaganPinang/IMG_3967.JPG telah diadakan dipentas ceramah Pakatan Rakyat bersama Ketua Umum PKR dato’ Seri Anwar Ibrahimn di Kampung tersebut

Antara mereka yang mengisytiharkan keluar dari UMNO adalah Ketua Kampung Sirusa, Encik Zainal, yang telah menjadi ahli Umno selama 15 tahun.

Anwar memulakan kempennya di Bagan Pinang sebaik pulang dari luar negeri, dengan bertemu dengan masyarakat India di Ladang Sua Betong petang semalam.

Ketika berucap dihadapan lebih 500 orang hadirin, beliau berkata, kedatangannya ke Bagan Pinang untuk berkempen bukan kerana mahu melawan calon UMNO, tetapi mahu mengajak rakat kepada perubahan.

Katanya perubahan yang di maksudkan oleh pakatan Rakyat dapat dilaksanakan dengan mengangkat calon yang mewakili Pakatan Rakyat Zulkefly Mohamad Omar menjadi wakil rakyat .

”Sebab apa kita sokong calon PAS (mewakili) Pakatan Rakyat Zulkifley Mohamad Omar, sebab kita tahu dia (Zulkefly) punya pendirian, baik PAS atau Keadilan atau DAP, dia mesti jaga (kaum) Melayu, jaga Cina, dan India,

”dulu kita angkat (pilih) calon UMNO dan calon MIC, tapi dia (mereka menjadi) kaya,” katanya.

Katanya, antara perubahan yang beraya dilaksanakan oleh pemerintahan Pakatan Rakyat negeri Selangor adalah pemberian air percuma dan sistem takaful kifalah.

Di Kelantan, katanya, pemerintahan Tuan Guru Nik Abdul Azizi tidak melaksanakan dasar zalim sebagaimana kerajaan Barisan Nasional.

Katanya, rakyat kena berterima kasih kepada pembangkang kerana dapat menyampaikan suara rakyat di Parlimen dan Dewan Undangan Negeri secara berkesan.

Pak Ngah Zainal, bekas ahli UMNO selama 15 tahun menyerahkan 279 borang keahlian PKR kepada YB Azmin dalam satu majlis ceramah di Bagan Pinang malam tadi

para pimpinan Pakatan Rakyat
antara hadirin yang begitu ramai

Dr Lo Lo

calon Pakatan Rakyat - Sdra Zulkifli

Ahli Parlimen Teluk Kemang Datuk Kamarul

DSAI sedang berucap
Pak Ngah Zainal selepas menyerahkan borang

Pak Ngah memberi sepatah dua kata

TGNA dengan nasihat yang cukup bermakna buat pengundi Bagan Pinang

1 comment:

PKR (PUNTUNG KAKI ROKOK) said...

Wahai Ajijoi,

Apa macam dengan Bagan Pinang?

Dikatakan 279 keluar UMNO tak mengapa (kalau betul).

Tengok gambar kawan-kawan pemimpin PR (tak berdaftar)datang ke BP alangkah hebatnya.

Datanglah seberapa ramai yang boleh nak tengok siapa yang kena.

Rupa2nya PAS yang kena silat gayung pengundi Melayu, Makhal Sakkti kaum India dan Kung Fu orang Cina.

Sekian.

Followers

Video ajijoi

Loading...