Thursday, October 29, 2009

Matahari dikelilingi pelangi?

IPOH (29.10.09) Keadaan yang berlaku tengahari ini (jam 1.oo tengahari) agak menarik apabila matahari kelihatan dikelilingi oleh bulatan pelangi.

Jika ianya gerhana matahari sudah tentu hari menjadi gelap gelita tetapi suasana ketika itu panas terik.

Pelbagai tanda-tanda aneh mula ditunjukkan Maha Pencipta agar manusia yang berakal kembali berfikir akan tujuan diciptakan dan kekuasaan Allah Taala.

Semoga kita dapat melihat kejadian ini dengan mata hati kita agar insaf akan akhir zaman yang menjelang.

Keadaan matahari yang dilihat menggunakan filter.

5 comments:

aizam said...

yang ni namanya fenomena halo..
boleh rujuk disini,

http://ms.wikipedia.org/wiki/Fenomena_halo

yusaini said...

Hehe, tanda2 aneh akhir zaman? Sejak tercipta matahari dan angkasaraya lagi fenomena ini dah terjadi, tiada yg peliknya,

and that's why i dare to say u're paranoid.

Sadly,that's how most muslim berfikir,and make us perceived as fraud!

silvermoon said...

inilah bukti kekuasaan Allah S.W.T.. tp..fenomena ni biasa terjadi sebenarnya..bkn lah suatu yg mghairankan.. pemecahan juzuk cahaya kpd tujuh warna bile ada cahaya+air.. sebenarnya kejadian alam ni pun dah cukup menakjubkan.. subhanallah.. wallahualam..

abukhuzaifah said...

tak kisahla ni mmg terjadi dr dulu lg tp tanya diri kita mengapa ia jelas kelihatan pd kita skrg.tak elok menidakkan tanda akhir zaman.kata2 begitu boleh jatuh akidah.

yusaini said...

The point of argument is not about denying the signs, but to pin point "oh itu mcm gerhana,oh itu mcm pelangi,eh eh ni tanda akhir zaman ni",hari kiamat itu,that's undeniably true!

Perhatikan situasi muslim di somali, perempuan pakai bra pun [walaupun berjilbab] jadi bahan di hukum,(sekadar 1 cth kebobrokan umat islam) ,<-bukan kah ini lebih jelas tanda akhir zaman!

Islam tu bukan utk di paranoid kan!

Maka apakah anda juga menganggap "perbuatan seakan solat sejadah2 di beberapa tempat di msia ni" pun satu
tanda akhir zaman,atau pun satu "hoax"?

Terima kasih akan peringatan [tentang tanda akhir zaman dan jatuh hukum keluar akidah] tapi cubalah jgn jadi "muslim yg paranoid".

Followers

Video ajijoi

Loading...