Tuesday, February 9, 2010

Sebagai tanda PROTES


Blog ini akan dihentikan operasinya sementara waktu sebagai tanda
PROTES
terhadap demokrasi yang telah dimatikan hari ini.

Akan kembali dikemaskini semula apabila ada yang perlu
dan mendesak sedikit masa lagi.

Wassalam. Terima kasih.

9 comments:

PKR (PUNTUNG KAKI ROKOK) said...

Wahai Ajijoi,

Janganlah PROTES dan marah nanti kena jual.

Ajijoi marah? TIIIIDAAAAAAK.

Demokrasi telah mati? Cuba bandingkan dengan makhluk hidup dan demokrasi.

Kata pepatah harimau mati meninggalkan belang.

Apa kata kalau demokrasi mati tidak meninggalkan tulang.

Macam mana nak berjuang demi Islam atas dasar demokrasi kalau demokrasi telah mati?

Oleh kerana PAS dianggap parti Islam, mana mungkin perjuangan Islam terhenti hanya kerana demokrasi telah mati dan berkabung?

Kalau PROTES macam ini maknanya putus asa dalam perjuangan.

Kalau begitu betullah PAS berjuang demi Islam atas dasar demokrasi barat bukannya berjuang secara ikhlas.

Perjuangan seperti ini umpama MATLAMAT MENGHALALKAN CARA.

Rasanya Rasulullah mengembangkan Islam di seluruh dunia masa itu atas dasar Islam sebenar. Bukan macam PAS.

PAS berjuang untuk Islam atas dasar demokrasi buatan manusia barat.

Berapa hari nak berkabung? Saya mengucapkan takziah kepada Ajijoi dan rakan blogger pro PAS di atas kemangkatan demokrasi yang telah mati.

Malangnya ketiadaan demokrasi yang meninggalkan kita tiada berkubur.

Diharapkan juga perjuangan Islam ala PAS tidak mati hanya kerana matinya seorang patriot demokrasi zaman penjajah.

Sekian.

penulis@kaiban said...

aku juga akan protes,tp aku tetap dan akan lebih kuat dlnmemberi penerangan pd kawan2 dan lebih kuat berblog.jgn patah semangat krn musuh akan suka dan itu yg mereka hendakkan.ayuh shbat lupakan,adat berjuangkan,bukan kemenangan yg ingin kita perolehi tp utk secebis keredaan nun disana yg pastinya kekal abadi..

MaMa NabIhAh said...

walau apa terjadi.... kita akan tetap bersama DS

walau ribut melanda... unkuwwah akan tetap dipelihara

walau dugaan datang menimpa... kita kuat menentang bersama...

marilah berdoa... moga akan ada jalan kebenaran walau jalannya masih jauh dan berliku....

PendekarLaut said...

bro..
jgn protes..teruskan perjuangan kita..Jgn patah semangat..

stakat mn kuasa manusia jika nk dibandingkan dgn kuasa Allah.

perancangan Allah itulah TERBAIK.

PAS BANGANG said...

protest ke ..ke warning dengan IT system Public bank tengah kerja main internet...

Tan Loo Ley said...

Pergi jahanam dengan semua pengampu umno baik tua,muda....mereka serupa,PAS bawa Islam deme kata Islam PAS ...kepala hotak deme berjambul......hahahahaha jangan marah yer.

PKR (PUNTUNG KAKI ROKOK) said...

Wahai Ajijoi,

Dengar cerita Ajijoi kena amaran kerana tengah kerja main internet.

Rupanya kerja dengan Public Bank.

Bank Islam atau Bank konvensional?

Kalau bank konvensional ada riba?

Halal atau haram? Sudah tentu riba haram.

Tengah kerja pun main internet macam ni. Tak amanah. Tidak selari dengan ajaran Islam.

Malangnya sokong PAS pulak tu yang berjuang untuk Islam.

Itulah mesejnya.

Kalau perkara ini betul ok tapi kalau saya salah minta maaf banyak2.

Sekian.

wak-labu said...

Wak hairan dengan pemimpin atau penyokong PAS seperti Ajijoi ni, tak habis mau main protest.

Terima aje le apa yang telah di tetapkan oleh Allah - semuanya terjadi dengan kehendak Allah

semangatbesi said...

Protes tak salah ... lanyak UMNO lagi tak salah.Teruskan Perjuangan.

Followers

Video ajijoi

Loading...