Tuesday, February 9, 2010

Amanat DS Nizar kepada rakyat Perak

Asalamualaikum dan salam sejahtera

Kepada semua rakyat dan warga Perak, diharap mari kita sama sama berdoa agar Allah SWT menjadikan 5 orang hakim di Mahkamah Persekutuan esok berani dan berlaku adil serta berlaku benar dalam memutuskan kedudukan MB sah bagi negeri Perak. Doakan agar kemenangan di pihak Pakatan Rakyat kerana inilah kerajaan sah yang dipilih rakyat mengikut lunas demokrasi pilihanraya. Tetapi telah dirampas dengan kejam dan tidak bertamaddun oleh UMNO BN yg di ketuai oleh Dato Najib Tun Razak pada 5 Februari 2009, setahun yang lalu.

Oleh itu bagi semua rakyat Perak yang akan ke Mahkamah Persekutuan Putrajaya jam 9.30 pagi esok, 9 Feb 2010, sila pastikan memandu dengan cermat dan hati2 di Lebuh Raya masa pergi dan balik. Pastikan kenderaan cukup minyak, ada cukai jalan/roadtax dan lesen memandu yang sah dan ada air sembahyang. Berdoa dan berzikir munajat disepanjang perjalanan agar Allah membantu kita bagi menyelesaikan kemelut perlembagaan negeri Perak serta keamanan negeri yang kita cinta ini.

Jangan berperangai ganas dan tidak sopan. Sebaliknya tunjukkan sikap beradab dan sopan santun disepanjang perjalanan serta diperkarangan Mahkamah. Tiada mengeluarkan kata kata kesat dan nista serta berunsur provokasi. Jadikan ini suatu ibadat jihad peringkat tertinggi agar kita mendapat berkat dan sentiasa dalam naungan Allah SWT.

Taqdir Allah memenangkan PR, maka kita sujud syukur dimana2 ruang yang ada di Mahkamah nanti. Sementara itu elok jika diteruskan solat hajat di luar perkarangan Mahkamah selagi tidak menghalangi laluan trafik dsbnya. Ingat! jangan ada yang provokasi sbb ini akan menimbulkan suasana tegang. InshaAllah kita akan cadang untuk berkumpul berceramah di Ipoh bagi mengumumkan keputusan kepada semua rakyat jelata di Perak bersama2 semua pimpinan dan ADUN PR. Ingat! Ikut peraturan dan arahan pasukan keselamatan Polis!

Akhir sekali terima kasih kepada semua rakyat khususnya warga Perak segenap lapisan, kaum dan agama yang telah mendoakan secara berterusan demi kemenangan keadilan dan kebenaran di Perak inshaAllah. Bagi kaum tionghua selamat tahun baru Cina, Kung Xi Faa Cai.

Nasruminallahi wa fathun qariib! (Pertolongan dari Allah dan kemenangan yang hampir)!

Hidup Rakyat ! Bubar DUN! Wasalam!

Dato Seri Ir Haji Nizar Jamaluddin
Menteri Besar Perak

3 comments:

cikgu pencen said...

Allah tetap memehak kepada yang benar

PKR (PUNTUNG KAKI ROKOK) said...

Wahai Ajijoi,

Mahkamah putuskan Zambry MB Perak yang sah.

Memang tepat 1000% tajuk ini. Terima kasih, Ajijoi.

Maknanya Dr Zambry bukanlah MB Haram.

Bukan begitu?

Dah agak. kalau Ajijoi kata dah agak betullah tu.

Maknanya siapa Nizar sekarang ini?

Keputusan yang ada ialah Dr Zambry OK Nizar KO.

Adakah MB Perak Yang Sah seperti yang ada dalam blog ini?

Selepas keputusan ini, ada apa-apa yang hendak dilakukan selepas ini?

Hendak BUBAR DUN?

Ataupun ada kerajaan haram lagi ke?

Macam ada lagi.

Baring atas jalan? Menangis? Reformasi? Takbir? Ceramah? Jelajah? Konvoi? Bubar DUN? Muzakarah? Muqabalah? Berbalah? Demonstrasi? Mahkamah? Saman? Zalim? Dan banyak lagi yang tak tersenarai.

Jumpa lagi.

Sekian.

MaMa NabIhAh said...

pkr,
apa sajalah kau merapu repek nie...

Followers

Video ajijoi

Loading...