Monday, September 7, 2009

Ulasan buku: Bertemu janji Allah

Buku ini memfokuskan sorotannya kepada persoalan akhirat. Ia mengajak kita untuk cuba menjenguk misteri alam akhirat berpandukan wahyu yang diterima oleh Nabi besar Junjungan kita Muhammad S.A.W.

Buku setebal 190 halaman yang mengandungi 38 bab ini cukup jujur memunggah apa saja yang berkaitan dengan alam yang sama-sama kita akan berada tidak lama lagi. Dengan perbincangan Mashyar yang detail, buku ini mengembangkan sayap rahmahnya kepada hal-hal yang menyentuh persoalan berkaitan kehidupan seharian di dunia, yang mana akan di bawa ke Mashyar.

Ia sebuah pengembaraan ilmu yang dipimpin oleh seorang yang arif, berpandangan jauh, ikhlas lagi bijaksana. Tuan Guru Nik Abdul Aziz adalah diantara segelintir ilmuan Islam yang layak ditumpangi suluh bimbingannya. Izinkan buku ini mengambil tempat dalam rak buku khalayak. Semoga kami tidak mengecewakan anda kerana ia membawa persoalan yang cukup penting untuk persiapan kita semua: bersiap-siap untuk ke sana.

Karya: Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat
Harga: RM17.00

Ajijoi ~ Buku yang dikupas oleh Tuan Guru Nik Aziz tentang bagaimana keadaan dan suasana apabila kita dibangkitkan di Padang Mahsyar nanti.

Suatu isu penting yang perlu diketahui oleh kita semua kerana setiap insan PASTI akan ke sana dan menempuh saat-saat yang mencemaskan ini.

Satu ilmu pengetahuan yang amat berguna dan bernilai sebagai persediaan untuk kita ke sana.

No comments:

Followers

Video ajijoi

Loading...