Sunday, August 16, 2009

Tazkirah Zambry di Masjid Pengkalan Pegoh


TASKIRAH (ejaan ala Umno) / CERAMAH AGAMA
SEMPENA KEDATANGAN RAMADHAN
oleh
DR ZAMBRY ABDUL KADEER

Bertempat di
MASJID PENGKALAN PEGOH
IPOH

Pada
17 Ogos 2009 (ISNIN)
Selepas solat Maghrib

Semua Muslimin dan Muslimat dijemput hadir
untuk taskirah julung-julung kalinya
oleh MB Rampasan Perak

Mai la na...mai ramai-ramai.
Bukan senang nak dengaq saya bagi taskirah ni.
Ingat Nizar je yang boleh buat taskirah?
Saya pun boleh jugak. Kalau tak percaya,
mai la ramai-ramai bagi penuh masjid.

7 comments:

yes said...

Bila pula si Zambry ni jadi ustaz? Bior bebenor kome, ceramah ugama ni bukan boleh buat main. Tak cukup dengan kata pi lah sembahyang, puasalah, tunaikan hj. Bila jadi penceramah mesti lebih berpengetahuan dari jemaah yang ada, jangan hena orang Pengkalan dg mengajor macam kami ni budak darjah 6.

moloyue said...

Saya tak pernah jumpa orang umno yg baik. Semuanya jenis penyangak. Orang jenis ini sahaja yg menyertai umno.

SyawaL said...

Bagus la zambre nak bagi taskirah...
Taskirah tu sebenarnya utk diri sendiri lebih utama...

Apa tazkirah yg nak di bagi pd jemaah tu nanti?

Briged Akhdor LR2 said...

mungkin mufti perak dah bagi training kat dia...benda baik kita raikan tapi jika akhlak yg ditunjukkan olh zambery sebelum ini amat memualkan .persoalannya adakah dia dapat memberi contoh yg baik..anyway kepada org2 umno elok ler pegi itukan pimpinan yang korang sanjung ..

Ayid said...

http://ayid-manjaddawajada.blogspot.com. Jijoi dia ingat kat Pengkalan Pegoh ada Masjid India ke. Surau tempat teman ni deme tertinggal tahyat awal pun buat sembahyang sekali lagi(tengin bebenor). Ada pemuda bagi tau teman. Keras perut teman dengor yeop.

Briged Akhdor LR2 said...

saudara ajijoi klu boleh silalah buat liputan tentang tazkirah 2..mgkin ada yg menarik boleh kita kongsikan dalam ruang blog nie

Azizul Nizam said...

Mufti kan sibuk pergi kempen umno di mesir, syria dan jordan. Jadi, zambry kena la cover tempat mufti tu bagi ceramah.
Kita tengok la nanti buku kitab apa yg dibawanya. Jangan bawa buku 3 lima dah le.
Akhir zaman, orang yang bukan ahlinya akan bercakap soal agama.
Ianya akan terbukti malam ni.
Datang ramai-ramai. Saksikan sarkis umno menjelang ramadhan.

Followers

Video ajijoi

Loading...