Tuesday, January 26, 2010

Bubar Dun: PAS Perak gesa rakyat bersiap sedia

IPOH – PAS Perak hari ini menggesa seluruh rakyat negeri tersebut bersiap siaga menghadapi kemungkinan berlakunya pilihanraya semula ekoran desas-desus yang bertiup kencang berlakunya pembubaran Dewan Undangan Negeri (DUN).

Pesuruhjaya PAS Perak, Ustaz Abu Bakar Hussain, ketika mengulas isu ini turut menggesa seluruh rakyat khususnya mahasiswa dan anak muda yang masih belum mendaftar untuk segera berbuat demikian bagi memastikan mereka tidak terkecuali dalam membuang undi sekiranya pilihanraya berkenaan benar-baner berlaku.

“Saya dengan ini merayu dan menggesa seluruh mahasiswa, belia dan mana-mana golongan rakyat di negeri ini (Perak) yang belum mendaftar sebagai pemilih untuk berbuat demikian secepat mungkin.

Ini kerana sekiranya DUN benar-benar dibubarkan, kita tidak mahu mereka yang layak mengundi tidak dapat berbuat demikian disebabkan kelewatan mereka untuk mendaftar” jelas beliau.

“Oleh itu sebagai anak muda, kita perlu sedar akan peranan dan suara kita yang sangat berkuasa dalam menentukan jatuh bangunnya sesebuah kerajaan” tambahnya lagi.

Dalam pada itu, beliau juga berharap agar konflik yang berlaku di
Perak selama ini akan terlerai dengan pembubaran DUN ini demi menjamin kestabilan politik dan pembangunan di negeri Perak Darul Ridzuan.

“Apa yang lebih penting bagi kita adalah apabila mandat diserahkan semula kepada rakyat melalui pilihanraya, kestabilan politik di negeri Perak akan dapat dikembalikan demi menjana pembangunan dan ekonomi yang mapan” jelas beliau.

No comments:

Followers