Tuesday, June 17, 2008

Hospital Kuala Lumpur


Sekitar jam 4.30 pagi tadi, saya, mak dan apak bertolak ke Kuala Lumpur untuk sesi rawatan batu karang apak di Hospital Kuala Lumpur.


Terasa amat mengantuk ditambah dengan kesejukan pagi, kami berhenti di Hentian Jejantas Sg Buloh untuk solat subuh. Jam 6.00 pagi, kenderaan mula memenuhi jalanraya untuk menuju ke tempat kerja. Perjalanan diteruskan sehinggalah jam 7.00 pagi kami sampai ke HKL.Setelah bersarapan di cafetaria hospital, kami terus ke Unit Urologi & Nefrologi untuk apak mengambil x-raynya. Setelah keputusan x-ray diperolehi setengah jam kemudian, kami ke bilik Lithotripter untuk apak mendapatkan rawatan 'tembakan laser' ke atas batu karangnya.

Rawatan ini nampaknya agak mudah dengan hanya apak baring di katil dan komputer akan mengesan batu karang tersebut lalu berlakulah 'tembakan laser' tadi ke atas pinggang apak dengan tanpa menyentuhnya dan berbunyi seakan-akan ketukan.Rawatan ini hanya mengambil masa selama setengah jam dan pukul 9.30 pagi kami mula bertolak pulang ke Ipoh.

No comments:

Followers