Wednesday, March 30, 2011

Sumbanglah untuk Dana Tabung Bloggers Pakatan Rakyat


Khidmat blogger amat diperlukan didalam peperangan siber terutamanya ditika pilihanraya samada umum, kecil mahupun peringkat negeri. Ruangan untuk kita menyampaikan mesej dan laporan kepada rakyat telah ditutup rapat dipersada media utama negara, yang tinggal hanyalah lorong-lorong dialam maya siber yang masih terbentang luas buat mainan kita.

Dialam maya siber inilah tempatnya bagi pimpinan dan parti-parti Pakatan Rakyat 'bertemu' dan menyampaikan segala maklumat kepada rakyat kebanyakan melalui laman-laman portal berita, blog, facebook dan twitter yang dikendalikan oleh para bloggers yang menginfakkan segala yang mereka ada, tanpa dibayar mahupun minta dibayar demi sebuah perjuangan.

Tatkala ini, ada bloggers yang telahpun diterbangkan ke bumi Sarawak untuk menghadapi 'peperangan siber dan saraf' bagi membantu kempen Pakatan Rakyat didalam pilihanraya negeri Sarawak mulai 6 - 16 April ini. Perkhidmatan mereka sudah semestinya percuma, infak peribadi para bloggers buat perjuangan ini, namun begitu 'maintenance' amat diperlukan buat mereka berkhidmat ditempat orang dengan sedikit selesa dan mudah dalam menjalankan tugasan yang digalas.

Dana bagi menampung 'maintenance' ini tiada tabungnya, oleh yang demikian, para bloggers amat bergantung kepada rakyat yang selalu mengikuti perkembangan dan laporan terkini daripada para bloggers kita. Rakyatlah yang berupaya dan mampu memastikan kesinambungan perkhidmatan para bloggers dibumi Sarawak sana.

Sebuah tabung untuk dana bloggers telah ditubuhkan oleh blogger Wak Albanjari. Sokonglah dan infaklah semampu mungkin demi kejatuhan sebuah rejim yang lapuk menghimpit rakyat.

Wak Albanjari menulis:

Lambaian jihad berterusan mengamit jasad kami para bloggers PAS dan Pakatan Rakyat,, untuk bersama-sama para sahabat lain berjuang fi sabilillah di bumi Sarawak.

Rakan-rakan tak putus-putus sms dan hubungi wak, bila nak turun. Amboi-amboi hangpa.., ingat turun ke Sarawak tu macam turun tangga nak pi jamban kaa?

Hadoiii..!! Ikut hati dan rasa, wak nak saja, angkat bendera 'putih' tanda 'surrender' untuk sama-sama membantu apa yang mampu. Sarawak memang butuhkan pejuang-pejuang untuk mengukuhkan kemenangan.

Pilihanraya Sarawak sudah tentu berbeza dengan PRK di Tenang dan juga di Kerdau. Peperangan di Sarawak, membawa makna besar dan harapan rakyat untuk melihat Pakatan Rakyat menguburkan penguasaan BN di Putrajaya kelak. Lebur BN di Sarawak, maka bertempiaranlah jerangkung-jerangkung BN mencari tanah baru untuk 'hidup'. Itu janji besar 'peperangan' ini.

Demi meneruskan hasrat dan misi islam PAS subur di Sarawak, wak akan bergerak ke Sarawak pada 5 April 2011, InsyaAllah. Seperkara ingin wak jelaskan di sini, dengan rasa berat hati dan malu, wak buka kepada semua pembaca dan sahabat blogger agar dapat membantu TABUNG DANA ini sekadar yang mampu bagi meringankan sedikit bebanan kewangan kepada blogger-blogger yang bersama misi ini kelak.

Sikit-sikit lama-lama cukuplah kot, (serah pada Allah swt). Wak buka TABUNG DANA BLOGGERS ini mulai hari ini dan kepada yang budiman dan pemurah ingin menginfaqkan dan membantu misi BLOGGERS ke Sarawak, sila salurkan ke akaun dibawah :

MAYBANK-158417021317
CIMB - 02060040624528

Sila smskan jumlah sumbangan anda ke 012-4026129 atau email wak ke - albanjari_online@yahoo.com

Kali terakhir wak lancarkan misi dana bloggers ialah pada PRK Parlimen Bukit Gantang 2 tahun lalu. Ketika kemuncak penguasaan BloggersNetwork Perak bersama-sama blogger Mat Saman Kati (MSK) dan tumbangnya BN di Bukit Gantang.

Sekali lagi wak dengan malu, menyeru agar sahabat pembaca dapat kiranya menyumbang dan membantu TABUNG DANA BLOGGERS ini untuk merealisasikan misi bloggers Pakatan Rakyat ke Sarawak bagi membantu jentera parti dan menyalurkan berita muttakhir kepada semua. InsyaAllah.

No comments:

Followers