Wednesday, March 9, 2011

Labun Kazim, bakal Menteri Besar Perak?


Dia mengajak berdebat di stadium dan Islam x anjurkan berdebat.. kalau stadium mini manjoi boleh tak? teman tlg ambik permit.


Dia kena tanya mengapa orang mengajak dia masuk badan politik, sebab dia ada potensi untuk menguntungkan rakyat disebabkan kehebatan dia menyampaikan ceramah, sepatutnya dia kena jawab saya ni ahli PAS


Dia kata kalau dia arahkan 160ribu pengikut dia jangan pangkah Nazri Din, nanti Nazri Din nak jadi apa? setahu teman le pengundi di kubu gajah ada 13ribu je mana datang lagi 147ribu (pengundi hantu ke), Nazri Din adalah calon PAS di Kubu Gajah, pada pilihanraya 2008 dia berjaya mengurangkan undi YB Ahmad Zainuddin, apakah dia tidak perasaan yang hampir 80% yang mendengar ceramahnya adalah ahli PAS dan kalau pimpinan keluar arahan kepada ahli-ahli untuk tidak pergi ke ceramahnya apa akan jadi pada dia?


Apakah ceramah yang dilakukan oleh PAS selama ini hanya semata-mata mengutuk dan mengumpat orang (nilai sendiri ceramah yang anda lihat sekarang), apakah dia tidak melihat ceramah Tuan Guru Nik Aziz, Tuan Guru Haji Abdul Hadi, dan lain-lain penceramah PAS ikhlas menyampaikan kebenaran kepada rakyat, apakah beliau tidak merasakan betapa beliau juga pernah di beri peluang untuk berceramah politik di pentas PAS? apabila sudah terkenal.. jawab sendiri


PAS For All adalah tag line kepada Parti Islam SeMalaysia PAS, yang disyurakan agar menampakkan bahawa Islam yang menjadi dasar kepada PAS boleh diterima oleh seluruh ummat, tetapi bukan orang yang nak menghancurkan Parti ini.


ehhh betul ke? tak bwak dalam mesyuarat pakatan pun.. ke perasan je? Nak uruskan al-barakah pun teruk ni kerajaan negeri..

Sumber: PasTambun

1 comment:

Unknown said...

salam perjuangan..mohon link blog ana.http://addin77.blogspot.com.blog anata dh dilinkkan.t.kasih

Followers