Wednesday, July 29, 2009

Rakan blog: Lawak Today


Rakan blog adalah satu ruangan baru yang saya sediakan untuk memperkenalkan laman blog rakan-rakan blogger yang singgah di ruangan sembang blog saya.

Oleh kerana ruangan yang agak terhad untuk saya linkkan kesemuanya di blog saya, maka ini adalah salah satu cara saya memperkenalkan mereka-mereka yang menjadi sahabat baru kepada blog ini.

Buat pertama kali ini, saya ingin memperkenalkan laman blog Lawak Today.

Blog ini yang memuatkan lawak jenaka sebagai resepi utamanya bagi menceriakan hari-hari anda.

'Satu lawak untuk anda setiap hari.Tolong bagitahu pada kawan-kawan yang lain.Semoga lebih ramai orang yang terhibur dan semoga ceria selalu.Jangan lupa jadi followers blog ni ok.TQ'
-
Itulah kata-kata utama di blog tersebut.

Contoh artikel yang terdapat di blog ini :-

Sekolah
Jam sudahpun menunjukkan pukul tujuh pagi. Salim masih lagi berdengkur. Ibunya pun segera mengejutkannya untuk ke sekolah.

Ibu: Salim...Salim...bangun nak, pergi sekolah, nanti kamu terlambat.
Salim: Alah mak... Salim tidak mahu pergi ke sekolah!
Ibu: Apa, tidak mahu pergi sekolah?! Baik... Salim berikan emak dua sebab mengapa Salim tidak mahu ke sekolah.
Salim: Semua murid-murid tidak suka Salim. Guru-guru di sekolah pun tidak suka pada Salim! Ibu: Itu bukan alasan bagi Salim untuk tidak ke sekolah. Cepat, bangun sekarang!
Salim: Baiklah, sekarang emak pula berikan Salim dua sebab mengapa Salim mesti pergi ke sekolah.
Ibu: Eh...eh...bertuah punya anak! Salim dengar baik-baik, pertama Salim sudah berusia lima puluh tahun. Kedua Salim PENGETUA SEKOLAH TU!!!

Kunjungilah laman blog Lawak Today di http://lawaktoday.blogspot.com

2 comments:

mantaro said...

Salam ziarah.Terima kasih.tingkatkan kualiti kerja untuk Pilihanraya Negeri Perak.

PakNdak Zul/ ust zul said...

utusan malaysia mohon maaf kepada datuk nik aziz...
Utusan Malaysia memohon maaf kepada YAB Datuk Haji Nik Abdul Aziz bin Haji Nik Mat, Menteri Besar Kelantan di atas kesilapan laporan mengenai kenyataan beliau yang disiarkan dalam Utusan Malaysia pada 15 Jun 2009.
YAB Datuk Haji Nik Abdul Aziz sebenarnya bermaksud bahawa "nasihat beliau tidak semestinya didengar" ketika mengulas mengenai cadangan kerajaan perpaduan pada sidang media itu.
Oleh itu, tajuk atas sebelah kiri, muka surat hadapan Utusan Malaysia pada 15 Jun 2009 iaitu Nasihat saya mesti didengar adalah salah serta bukan menggambarkan apa yang dimaksudkan oleh YAB Datuk Haji Nik Abdul Aziz pada sidang media itu.
Begitu juga fakta berhubung perkara yang sama pada berita penuh mengenai kenyataan beliau itu pada muka surat 7, Utusan Malaysia keluaran 15 Jun 2009, adalah salah.
Utusan Malaysia dengan ini menarik balik dengan sepenuhnya kesilapan tersebut dan secara tulus ikhlas memohon maaf kepada YAB Datuk Haji Nik Abdul Aziz di atas kesilapan yang tidak disengajakan itu dan atas apa jua kedukaan atau pengaiban yang mungkin diakibatkan kepada YAB Datuk Haji Nik Abdul Aziz daripada kesilapan tersebut.

Followers