Friday, July 31, 2009

Siapa suara minoriti? Kita tunggu 1 Ogos nanti


Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dan Majlis Permuafakatan Ummah (Pewaris) mendesak supaya kerajaan tidak tunduk "kepada suara minoriti pihak tertentu yang meminta agar ISA dimansuhkan".


"Ini kerana suara minoriti tersebut tidak mewakili keseluruhan suara majoriti rakyat Malaysia," kata PPIM dan Pewaris dalam satu kenyataan bersama hari ini.

Katanya, ISA penting bagi menjamin keselamatan negara dan telah terbukti mampu menangani permasalahan yang boleh membahayakan ketenteraman awam dan keselamatan negara.

"Rakyat juga jangan mudah terpengaruh dengan emosi hanya kerana kepentingan peribadi golongan minoriti tersebut yang cuba memancing emosi rakyat Malaysia untuk kepentingan peribadi mereka.

"Kita mahu negara terus aman dan rakyat negara ini dapat hidup dalam suasana harmoni dan negara bebas dari ancaman keselamatan.

"Jangan terikut dengan budaya luar dan berjuang kerana emosi atas sebab pengaruh pihak tertentu," tambah kenyataan itu.

PPIM dan Pewaris juga menggesa supaya jangan diperjudikan masa dengan negara dan "bertindak melulu tanpa melihat pelbagai perkara yang lebih penting, iaitu keharmonian negara dan keselamatan tanahair tercinta".

"Kenapa kita hendak memperjudikan keselamatan rakyat dan negara kerana provokasi emosi golongan yang berkepentingan peribadi.

"Perhimpunan haram seperti ini hanya akan menyusahkan rakyat dan bantahan beribu orang adalah hanya suara minoriti sahaja berbanding dengan majoriti rakyat yang muak dengan demonstrasi dan perjuangan yang tidak berasas serta tidak mendapat sokongan majoriti rakyat Malaysia," tegas kanyataan bersama itu.

- malaysiakini.com

Ajijoi ~ Dr Maamor Osman tidak sepatutnya menggunakan jawatannya di dalam Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) apabila menyatakan sokongannya terhadap akta zalim ISA. Berdirilah di atas kapasiti diri sendiri. Jangan diseret nama Islam bagi menyokong sesuatu yang ternyata bercanggah dengan hukum Islam. Ini amat memalukan umat Islam apabila sebuah persatuan yang memperjuangkan makanan halal untuk umat Islam telah menjadi penyokong kezaliman.

Apa gunanya PPIM beriya-iya mempromosikan kempen boikot Amerika dan Israel apabila di masa yang sama, PPIM menyokong ISA. Apa bezanya Israel dan ISA? Tiada beza sama sekali.

Semoga PPIM tidak dijadikan alat tunggangan untuk kepentingan pihak yang mempertahankan akta zalim toghut itu.

{Apa kaitan Dr Maamor dengan kes Rahim Thamby Chik? Baca disini [klik]}

1 Ogos nanti, kita akan melihat pihak manakah yang sebenarnya suara minoriti.

No comments:

Followers