Friday, July 31, 2009

Pewaris takut bertembung di Masjid Negara

Pewaris batal himpunan di Masjid Negara

Majlis Permuafakatan Ummah (Pewaris) membatalkan tempat pertemuan penyokongnya di Masjid Negara tetapi mengekalkan dua lagi lokasi - di Padang Merbok dan di Pasar Seni.

Timbalan Pengerusi 11 Pewaris, Rahimuddin Md Harun berkata, keputusan itu dibuat dalam mesyuarat terakhir malam tadi.

'Keputusan itu dibuat setelah mendapat nasihat daripada alim ulama dan orang lama bagi menjaga kesucian masjid," katanya.

Rahimuddin berkata, pihaknya tidak mahu kesucian masjid tersebut tercemar jika berlaku perkara-perkara yang tidak diingini.

"Kita juga tidak mahu mengganggu jemaah yang mahu beribadat, katanya.

Ditanya sama ada ia bertujuan untuk mengelak pertembungan dengan kumpulan anti-ISA anjura Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) juga akan berkumpul di tempat yang sama, Rahimuddin berkata:

"Kita lebih memfokuskan kepada hendak menjaga keharmonian. Yang berkumpul di situ, sepatutnya budak-budak silat, boleh kalau nak bertembung, tetapi kesucian tempat ibadat itu lebih penting dipertahankan.

-malaysiakini

Ajijoi ~ Satu lagi propaganda Pewaris yang konon-kononnya hendak menjaga kesucian masjid. Sebenarnya Pewaris tidak dapat mengumpulkan seramai yang dijangka untuk berhimpun di Masjid Negara. Untuk menutup ke malu an mereka, perhimpunan pro-isa di Masjid Negara dibatalkan.

Jika dibaca betul-betul kenyataan ini, ianya juga membawa maksud bahawa Pewaris akan menggunakan 'budak-budak silat' untuk melakukan huru-hara.

No comments:

Followers