Wednesday, February 5, 2014

PJ Pas Perak dengar sendiri pandangan bloggers dan facebookers


IPOH (4 Feb) : Program 'Ramah Mesra Pesuruhjaya Pas Perak bersama Bloggers & Facebookers Pas' anjuran Lajnah Penerangan dan Huhungan Media Pas Perak dengan kerjasama Perakite telah berjaya mencapai sasaran dua hala yang ditetapkan. 

Tuan Haji Razman Zakaria selaku Pesuruhjaya Pas Perak yang baru telah  berbesar hati dan merendah diri untuk turun bersama-sama dengan para bloggers dan facebookers dari kalangan ahli Pas untuk mendengar sendiri pandangan dan saranan daripada mereka untuk dibawa ke peringkat negeri bagi melancarkan perjalanan parti di Perak ini. 


Sebelum itu, beliau sendiri telah menyampaikan hasrat dan harapan Pas Perak kepada para bloggers dan facebookers yang beliau sifatkan sebagai ejen parti dalam menyampaikan suara parti kepada awam. 

Dengan kuasa media internet masakini, Tuan Haji Razman percaya matlamat dan aktiviti Pas Perak dapat disalurkan kepada orang ramai dengan rangkaian para bloggers dan facebookers semua. 


Ketua Penerangan Pas Perak yang baru juga, Ustaz Misbahul Munir turut sama mengalu-alukan para bloggers dan facebookers Pas dalam perjalanan lajnah  pimpinannya yang kini telah berjenama baru apabila ditambah dengan Hubungan Media sebagai tugasan dan cabaran terkini. 


Program sebegini mendapat pujian daripada bloggers dan facebookers yang telah lama memendam hasrat untuk menyampaikan pandangan dan cadangan untuk tindakan parti kepada pimpinan tertinggi negeri. 

Mereka begitu teruja dan berterima kasih kepada Haji Razman yang sudi menerima  mereka serta mendengar sendiri luahan hati dan rasa mereka tanpa ada protokol yang menghalang perhubungan antara pimpinan dan ahli. 

Kehadiran lebih 30 orang bloggers dan facebookers Pas itu digunakan sepenuhnya dalam menyampaikan segala idea, pandangan, cadangan dan tidak terlepas juga teguran yang mana semuanya diterima baik oleh Pesuruhjaya dan Ketua Penerangan serta dicatit untuk tindakan parti di peringkat negeri. 

Terdapat saranan dan harapan daripada yang hadir agar program sebegini diadakan seberapa kerap yang boleh bagi menyampaikan maklumat dan pandangan secara dua hala dengan bertentangan mata dan menadah telinga. 

Program berakhir dengan beberapa rumusan dicapai yang memberikan kebaikan kepada kedua-dua pihak yang bertemu pada malam ini. 

No comments:

Followers