Friday, July 20, 2012

Ambil semangat rakyat Timur Tengah untuk tumbangkan Umno/BN

Kebangkitan rakyat di Timur Tengah dalam melakar perubahan memberi kemenangan rakyat harus menjadi inspirasi kepada rakyat Malaysia dalam melakar perubahan. 

Pesuruhjaya PAS Perak, Ustaz Abu Bakar Hussian berkata, perubahan yang berlaku dalam dunia Arab hari ini boleh merebak kepada Malaysia dengan semangat yang ditunjukkan rakyat hari ini.

Namun katanya, ia berlaku dalam mana pengorbanan rakyat menuntut suatu pilihan raya yang adil dan bersih.

" TerkiniPAS melalui Tuan Guru Haji Abdul Hadi telah menziarahi pemimpin-pemimpin baru dunia Arab dan ucap tahniah kepada pemimpin dan rakyat timur tengah".

"Ini melambangkan jika pilihan raya itu bebas dan adil rakyat akan membuat pilihan secara bebas, dan ianya membuka kepada perubahan yang sebenar," katanya.

Beliau menyatakan, perubahan di Timur Tengah itu akan memberikan lonjakan positif kepada Malaysia, dalam menentang sebuah kerajaan yang zalim, rasuah dan mengongkong rakyat. 

"Kerajaan yang zalim, rasuah dan tidak terbuka tidak akan kekal selamanya, dan ini dibuktikan di Timur Tengah," ujarnya lagi.

Beliau menegaskan bahawa rakyat tidak boleh lagi menerima suatu sistem yang mengongkong, menindas dan menzalimi hak rakyat seperti yang berlaku di Timur Tengah.

Tidak mustahil, tekanan yang sama dirasai oleh rakyat Malaysia akan membawa kepada perubahan yang sama dalam pilihan raya umum akan datang, katanya.

http://perak.pas.org.my/


No comments:

Followers