Monday, November 15, 2010

Zambry dan Umno Perak raya Aidil Adha lewat seminggu?

Jika diperhatikan kepada banner diatas, ianya bukanlah buatan Umno cawangan tetapi bertaraf negeri kerana terkandung ucapan hari raya daripada Menteri Besar Rampasan Perak serta barisan kepimpinan kerajaan rampasan mereka.

Jika pada hari raya Aidilfitri yang baru lalu, Umno memperkenalkan kita dengan bulan Islam yang baru, tetapi pada hari raya Aidiladha kali ini, Umno sekali lagi membuat kejutan dengan menyambut raya lewat seminggu daripada yang telah ditetapkan.

Ditika seluruh umat Islam bakal menyambut Hari Raya Aidil Adha pada 10 Zulhijjah 1431H tahun ini, Zambry dan juga Umno Perak membuat suatu kelainan dengan merayakannya pada 17 Zulhijjah 1431H (rujuk banner diatas).

Sekarang ini, Zambry boleh melakukan apa saja kerana pasti mendapat pembelaan daripada Harussani biarpun perkara tersebut jelas melanggar syariat Islam.

Diharap semoga Zambry tidak mengikat lembu-lembu qurbannya di mana-mana tiang seri selepas ini sudah le. Nanti tiang seri tu tumbang, payah pulak Zambry nak explain pada Mufti yang dia tolong pegang tiang seri tu aje, jangan bagi tumbang.

{Dia pening lepas buat rumah terbuka Deepavali hari tu kot?}

1 comment:

merbok said...

hehehe lawak gila MB haram tu!! nak buat mcmana ada mufta dok backup! hehehe penyakit..penyakit!! penyakit akal dan hati...

Followers